Deșeurile merită o nouă viață

Descoperă serviciile noastre de concasare și transformare în noi produse a resturilor provenite din construcții și demolări.

O soluție reală pentru mediul înconjurător

Până acum, materialele de construcție aveau o singură viață. Odată folosite și demolate acestea ajungeau în gropile de gunoi, de unde nu mai puteau fi salvate. 

Poluarea produsă de depozitarea lor a devenit atât de îngrijorătoare încât Uniunea Europeană a început să reglementeze reutilizarea acestora. Aici intervine Abko! Suntem prima companie din România care oferă o nouă viață tuturor deșeurilor rezultate din activități de construcție.

Asta înseamnă că totul este ciclic. Materialele sunt folosite, aduse la Abko și transformate în noi materiale. Astfel, ne asigurăm că șantierele din toată țara pot deveni mult mai sustenabile, dar și mai profitabile.

Un avantaj pentru mediu

Cu fiecare tonă de deșeuri reciclată, e nevoie de mai puține resurse pentru a crea materiale noi. Așa folosim mult mai chibzuit tot ce ne pune natura la dispoziție și punem preț pe toate resursele extrase din sol.

Mai multe avantaje pentru afaceri

E mult mai accesibil să alegi produse prefabricate din beton, create din deșeuri reciclate. Întreg procesul de transformare a deșeurilor este mult mai eficient și mai puțin costisitor, decât extragerea unor noi resurse. Astfel, te bucuri de aceeași calitate și durabilitate, la un preț mult mai scăzut.

Sticla e cel mai ușor de valorificat

Orice deșeu din sticlă, de la ambalaje la ferestre sau oglinzi poate fi readus la viață sub formă de înlocuitor pentru agregate grosiere sau de produse din beton.

Dintre toate deșeurile produse de oameni, sticla este cea mai rezistentă. Aceasta nu e biodegradabilă și ar dura până la 1 milion de ani să se descompună. De aceea, colectarea selectivă și reutilizarea resturilor de sticlă este extrem de importantă pentru planeta noastră.

După ce trece prin procese de filtrare și sortare, sticla este măcinată fin, pentru a putea fi prelucrată cât mai ușor. Această etapă ne ajută să economisim resursele energetice. Astfel, sticla devine o materie primă mult mai ieftină, pe care o utilizăm în amestecarea betonului.

Reciclare pentru afacerea ta

Dacă și afacerea ta produce deșeuri de sticlă sau provenite din construcții și demolări, e timpul să apelezi la Abko. Echipa noastră te va ajuta să faci un plan de valorizare. Astfel, te vei asigura nu numai că respecți reglementările legale în vigoare, dar și că vei câștiga de pe urma acestor materiale împovărătoare.

Profit & Sustenabilitate

Abko este unica entitate din România care se ocupă de concasare de deșeuri reciclabile și obține un produs finit. Avem un proces acreditat și eficient, care ne permite să ne ocupă de volume mari de materiale într-un timp scurt. Așa reușim să aducem pe piață prefabricate din beton durabile și accesibile.

Produsele noastre

Ne mândrim cu faptul că prefabricatele create de noi au o rezistență mare și că impactul lor asupra mediului e redus. De aceea, oferim garanție extinsă de 5 ani, pentru toate produsele Abko.